koffiebonen met logo
koffiebonen met logo

over Joet

Joet Halmos:

Mijn koffieroots liggen bij Grand Café Halewijn, waar destijds vanuit nieuwsgierigheid mijn liefde voor koffie uitgegroeid is tot passievol bezig zijn met dit mooie ambacht: De ‘beste barista’ van Amersfoort (Belgium & Netherlands Coffee Guide, 2012) Mario Penning, heeft me in de periode 2012-2015 het koffie zetten en de liefde voor de boon bijgebracht. Ik noem mezelf BiebBarista. Na het afronden van mijn opleiding Boek- en Informatiewetenschap ben ik inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de Bibliotheekbranche: als adviseur, interim- en projectmanager & als (team)coach. BOEKEN & BONEN zijn beiden professioneel aan mij gaan ‘kleven’, het zijn twee werelden waar ii niet tussen kan en wil kiezen, dus dan is het een no-brainer om beiden een plek te geven op onze nieuwe locatie in ’t Singelhuys aan de Zuidsingel 67 in het centrum van Amersfoort.

Het laatste anderhalf jaar heb ik in opdracht van de Bibliotheek EEMLAND | locatie EEMHUIS het concept ontwikkeld voor BOEKEN & BONEN | espressobar EEMHUIS en als een pilot-project van collectie naar connectie opgezet om als bezoeker van de bibliotheek gastvrijheid en alleTijd in combinatie met kwaliteitskoffie te ervaren. Als projectmanager/beheerder espressobar was ik in die periode verantwoordelijk voor zowel het gastvrijheidsconcept als de contacten met samenwerkingspartners, leveranciers inkoop, voorraadbeheer, personeel en (financiele) adminstratie en de boekingen voor de catering van evenementen in het EEMHUIS vanuit de espressobar.

Sinds 1 mei 2017 zijn we als trotse compagnons vanuit onze nieuwe VoF BOEKEN BONEN & BLAADJES bezig met de invulling van deze succesvolle mix van BOEKEN & BONEN buiten de Bibliotheek. Nu is Marijke ook Theesommelier, waardoor we gekozen hebben voor de naam BOEKEN BONEN & BLAADJES… waarbij de BLAADJES uiteraard verwijzen naar onze thee ~ proeverijen en traditionele theeceremonies, o.a uit de Sahara, die deel uitmaken van ons menu. “De plek voor theeleuten & coffeelovers, waar onze BiebBaristi koffie zetten zoals je die graag drinkt… met Liefde.”

‘Alles wat je aandacht geeft GROEIT'
Interactie met, en aandacht voor de gast waarbij we alle Tijd voor hen nemen staan bij ons hoog in het vaandel. Onze bezoekers ervaren bij ons dan ook de beproefde gastvrijheid van BOEKEN & BONEN: lekekre betaalbare produkten in een ongedwongen huiselijke sfeer. De meubes uit grootmoeders tijd dragen bij aan dit cosy gevoel. Deze ervaring wordt verder versterkt doordat onze produkten worden bereid in het zicht van onze gasten: de koffies die we met aandacht volgens de SCA-richtlijnen zetten, zodat we uniforme kwalitatief hoogwaardige koffie zetten. Verder zijn onze producten op ambachtelijke wijze bereid. We werken daarvoor samen met liefst locale, groene en duurzame leveranciers.

We dragen onze kennis over onze bereidingswijzen ook graag over. En wisselen graag ervaringen en recepten met elkaar uit.

Alle zintuigen worden geprikkeld zodra je binnenkomt: De muziek komt uit een platenspeler, verzoeknummers draaien we graag! Onze uitgebreide collectie BOEKEN over Koffie, Thee & Chocolade maar ook literaire en wellicht andere verassende, nieuwsgierigmakende onderwerpen. Dat heeft alles te maken met het feit dat in onze collectie ook de persoonlijke interesses van onszelf en onze medewerkers tot uitdrukking komen.

De geur van versgebakken taart, versgezette koffie, het geroezemoes en gerinkel van servies in het met aandacht aangeklede interieur, de krakende houten vloer en de overige karakteristieke stijlkenmerken van het historische pand: in alles “proef” je #alleTijd… ongedwongen, relaxt, Thuis zonder je schoenen uit te doen…

DUURZAAM
We hechten grote waarde aan de wijze waarop onze KTC-produkten geproduceerd worden en de wijze waarop wij ermee omgaan. Duurzaam, fair trade en liefst groen, recycled-based en niet in de laatste plaats lokaal zijn voor ons steeds opnieuw de toets waardoor we met recht kunnen zeggen dat we duurzaam goed bezig zijn. We kennen vele verhalen over de herkomst van onze producten. Graag nemen we onze gasten hierin mee en vergroten we hun bewustzijn over de herkomst ervan zodat ook zij zich (meer) bewust worden van hun aandeel in duurzaamheid.

Ook voor onze MEDEWERKERS
We geloven en weten uit ervaring dat werkplezier vanuit passie en professionaliteit voor wat je doet een van de grootste tevredenheids- zo niet geluksfactoren is voor de werkende mens. En een gelukkige medewerker levert service met een oprechte smile. Zulke ‘gasten’ wille we aan boord trekken en houden: Mensen met een neiuwsgierige aard, bereid om te leren, innoveren en hun (vak)kennis te delen met elkaar en met onze gasten. In de toekomst denken we ook dat we een leer/werkbedrijf kunnen zijn van waaruit we 1. Eigen studenten vanuit ons BaristaTrainingsCentrum, maar ok 2. Stagiaires vanuit horeca, patisserie- en hospitalityopleidingen de nodige bagage en werkervaring mee kunnne geven om verder te komen in dit metier.

BOEKEN BONEN & BLAADJES | Koffie Thee Bar, de plek voor theeleuten en coffeelovers, waar koffie en thee gezet wordt zoals je die graag drinkt… met Liefde.

BOEKEN BONEN & BLAADJES

Zuidsingel 67

3811 HD  Amersfoort

boekenbonenblaadjes@hetsingelhuys.nl

033-4754868  |  06-55782888

BOEKEN BONEN & BLAADJES

Zuidsingel 67

3811 HD  Amersfoort

boekenbonenblaadjes@hetsingelhuys.nl

033-4754868

06-55782888  |  06-20397666

© 2019 BOEKEN BONEN & BLAADJES   |   Powered by Boekhout Multimedia